2012-05-05

121. Knopp

134/366

Kastanj är ett av mina favoritträd, så därför fotade jag en knopp på detta träd för exakt en vecka sedan. Men vi har ju haft varma dagar här så mycket har hänt, så  nu idag ser samma gren ut som på den stora bilden.
Hur kan dessa stora blad få plats i den lilla knoppen?
// Bonnfrua

3 kommentarer:

Charlotta sa...

Jag såg ju den här sortens knopp i en annan fotoutmaning och kunde inte förstå vad det var för träd. Nu vet jag, kastanj. Tack för den kunskapen. (Vi har faktiskt inga kastanjer i närheten - som jag känner till.)

annette sa...

Visst är dom vackra, och sådana frågor som Du ställer Dej här, ställer jag till mej självganska ofta, naturen är fantastisk!

AnnaKK sa...

Blommande kastanjer på våren är underbara!!!

Jag planterade en kastanjekärna i mitt trädgårdsland nåt av de första åren vi bodde här. Och den grodde och blev till ett litet träd - och jag blev nog lite förvånad över det, och insåg att det ju inte kunde växa upp och bli jättestort träd just där!? 8-X Men så lyckades jag inte komma på något bra ställe att flytta det till, så det slutade med att jag bara grävde upp det och kastade det på komposten... :-( Tänkte att jag skulle sätta en ny kärna så fort jag bara kommit på var nånstans jag ville ha en kastanj på tomten. Men nu har det gått 20 år, och jag har fortfarande inte planterat nån ny. Himla synd att jag inte var rätt på det där från början, för då hade jag kanske haft en egen blommande kastanj idag!?