2012-10-08

284. Fågelskrämma

69/366
Den här kattuslingen är inte den som jagar ihjäl sig precis, men nog skrämmer han fåglarna när han går förbi det hör man ju på deras tjatter.
// Bonnfrua

4 kommentarer:

AnnaKK sa...

Passar bra att lämna en älgjaktskommentar i ett inlägg om en annan jägare! ;-)

Här har synts till många olika älgar under hela hösten, men idag har det snudd på kryllat av älgar på "våra" jaktmarker!

Först fixade sonen (med god hjälp av svärfar) pinnatjuren tidigt i morse, och strax därefter sköt en annan i jaktlaget en åttataggare. Därmed var jakten på de vuxna älgarna redan över. Återstod en kalv på licensen, men den var inget man brydde sej om att leta efter sen idag. De redan skjutna älgarna skulle ju först och främst tas om hand. Men nu i kvällningen hade svärfar gått ut hemma vid sitt hus en vända, och vad hittade han i en skogsdunge om inte en flock på hela fem älgar!? Ko med två kalvar, plus en kviga och en liten tjur. Så då sköt han den ena av kalvarna, och därmed är älgjakten helt över för detta jaktlagets del för det här året.

Att det är så mycket älg här nu beror säkert till mycket stor del på att alla kalhyggen som blev efter stormarna Gudrun och Per producerar massor med mat. Om några år vänder säkert stammen neråt igen, när det inte längre finns lika mycket sly och nyplanterad skog att glufsa i sej... <:-)

Sen får vi väl leva på vildsvinskött istället! Hm... De i jaktlaget som vill jaga även imorgon, ska försöka sej på att hitta såna då...

annette sa...

Med andra ord sagt har den katten pondus;)
Själv "tjattrar" jag inte vid åsynen av en katt, jag ger mej därifrån före katten. (Katträdd:)

Charlotta sa...

Det där tjattret tyder nog på att de är rädda och därmed är ju temat räddat.
Men om rädslan katten ger verkligen får effekt på mindre skador i trädgårdslandet... Hmm, jag tror fåglarna är smartare än så, de bidar sin tid och har sina spejare. ;)

Yvonne E sa...

En sån söt fågelskrämma!