2011-05-20

162. Fåtölj

70/365


En av två bänkar som fick följa med hem i förra veckan för restaurereing och fortsatt användning hos barnbarn och barnbarnsbarn. Om jag har fattat det hela rätt så fanns bänkarna där när huset i skogsbrynet köptes för en sisådär 60 år sedan.
Ok, inte klockrent en fåtölj men en sittmöbel är det i alla fall.
Jag gillar generationernas samarbete på bilden. 84 år skiljer dem åt, men samarbeta kan de!

// Bonnfrua

4 kommentarer:

Birgitta sa...

Färsta gången jag tittar in på din fotoblogg och nu fortsätter jag här istället. Fina bilder och texter du skriver.
Kram Birgitta

Helena sa...

härligt! Kul när barn möter den äldre generationen tycker jag. Är så oerhört ledsen att min son inte hann träffa min morfar som somnade in förra året - han var en riktigt häftig människa med ett detaljminne som inte var av denna värld, att sitta och lyssna på honom när han berättade om sitt liv var fantastiskt. Han blev nästan 95 år så man får vara glad att han fick vara med så länge.

Husköpet blev helt hux-flux! Vi har förlorat så många budgivningar så vi var inte inställda på att vi skulle "få" detta hus, men det fick vi. Ett tegelhus som ser lite småtrist ut från utsidan men inuti kändes det som hemma. Tomten är enorm för att vara stockholm med äppel- och plommonträd, smultron, rabarber.. jag döör så jag längtar tills vi flyttar.
Vi är jättenervösa över att få lägenheten såld. Vi har renoverat en hel del men tänk om det inte hjälpt! Usch, pirrigt och nervöst och mitt i allt är vi förkylda igen lilleman och jag.. Men men.. försöker föreställa mig en jul i nya huset som målbild..

Nu ska jag sluta min uppsats med ett ha en härlig helg! :-)

Synnøve. sa...

Säger som Birgitta. Första gången för mig här med.
Gillar verkligen dina generationsbilder. För så kan man väl kalla dom.

Härligt att se.
Kram Synnöve.

Della sa...

Fint samarbete dem emellan där. :-)