2011-07-28

247. Förfallen

76/365


Den här gamla bänken var rätt förfallen när vi tog hem den och dess kollega från Mormor och Morfars hus. Där hade dessa sittmöbler stått de senaste 60 åren och inte var de nya när de flyttade dit heller. Men förfallna hade bänkarna hunnit bli av väder och vind. De användes tom som sågbock vid något tillfälle, det bär de tydliga märken av.


Vår bysnickare fick ta itu med dem och han bytte benen på bänkarna och skruvade ihop dem för de var rätt så instabila kan man säga. Några färglager senare så ser de ut så här och står i pergolan och används titt som tätt.


Det är en härlig känsla att stryka handen över de nötta, spruckna plankorna när man sitter där. Även om det är en bänk så tycker jag att man sitter väldigt bra på dem! Men jag är ju rätt partisk kan man säga...


// Bonnfrua

2 kommentarer:

Morten Pedersen sa...

Det er jo flott at slike gamle ting kan brukes.

annette sa...

Så fint att kunna ta tillvara på de gamla bänkarna, ser ut att vara så där riktigt härligt gammalt virke som är så skönt att få uppleva!

Bysnickare låter så trevligt, mannen i familjen vi hyrde hos uppe i Lappland var bysmed, kul att sådana begrepp får finnas kvar!

annette