2012-01-18

Teknikutmaningen del 2


Här har jag valt att använda Make och son som fotograferingsobjekt när de busade i soffan en dag.

Tyvärr kommer jag inte ihåg exakt hur jag ställde in kameran men det är bara dagsljuset från ett söderfönster som är ljuskällan här (vilket syns på blänket i soffan).

Kamera: Nikon D5000 på stativ.

Manuellt läge och lågt iso för att kunna få rörelseoskärpan.

// Bonnfrua

4 kommentarer:

Elisabeth sa...

1) Det är en härlig fartig bild av bus i soffan.
2) Jag gillar också att pappan är i rött som soffan, och ligger längs med. Sen kommer barnet med blått inflygande. Det blir en skön harmoni av färg och farten.
3) Rörelseoskärpan är i mina ögon lite väl mycket, jag skulle ha kortat ner tiden så att man ser lite mer av barnets ansikte.

Bra jobbat och att du fick till det! :-)

AnnaKK sa...

Färgglatt, och glatt över huvudtaget!! :-) Och farten i rörelseoskärpan saknas ju verkligen inte heller! Mina ögon har en tendens till att fastna i det ljusa blänket i soffan. Det är alltid joxigt att få bort sånt i ett rum, för man vill ju inte precis möblera om bara för att kunna ta ett foto... Men OM det på nåt vis hade gått att skärmat av ljusinfallet från fönstret så blänket minskat eller t o m försvunnit, så tror jag mina ögon direkt hade sökt sej dit där de borde vara: På din sons nästipp! Och sedan följt hans huvuds rörelse. :-)

AnnaKK sa...

PS!

Om du högerklickar på ett foto i en bildmapp, så får du upp en ruta där du bland annat kan välja "egenskaper". Gör det, och välj sedan fliken "information". Under den, en bit ner, hittar du allt du ev har glömt ang inställningarna du hade på kameran när fotot togs! :-)

Arto sa...

Hej.
Kul uppgift, som du löste på ett bra sätt.
Nyfiken fråga?
Hur många exponeringar kontra slutresultat?
Tänkte bara på hur många försök min modell fick göra innan jag var nästan nöjd.
Bra lösning och jag hoppas att alla hade det kul även om det gick "fort".
Med vänlig hälsning, Arto