2012-03-26

88. Trängsel

321/366


Ett litet experiment utfördes denna eftermiddag då dottern hämtades hem från dagis per cykel.
3.5 km är det enkel resa så för hennes gamla mor blir det till att trampa på "kärring-racern" i vinden över slätta åt båda hållen.

Experimentet bestod i att använda kameran i min relativt nyinskaffade "ajfån" samtidigt som jag själv trampade på där bakom liten femåring. Har inte bestämt mig än för om jag är nöjd eller inte med kameran.

Som ni ser var det inte någon direkt trängsel på vägen hem, vilket är tur det! Snart när vårbruket kommit igång på allvar och alla bönder med sina dubbelmontage och stora maskiner ska fram, då kan det bli trångt på vår lilla väg. Hua

// Bonnfrua

10 kommentarer:

Rantamor sa...

Vilken duktig tös du har, cykla så långt och fem år...

Anne-Lie sa...

Näe någon trängsel är det inte precis men som du säger kan det vara en tidsfråga;-))

KerstinA sa...

Härligt och tryggt att cykla utan trängsel. Det tar tid att vänja sig att fotgrafera med "ajfånen". Jag är nöjd med kameran i min, men det känns stadigare med en vanlig kamera :)

Annika sa...

Jag gillar bilden. Den blev än bättre av din roliga text :-)

Eva Trillian sa...

Ont om trängsel var det verkligen gott om ;-)

Finalux sa...

Detta att trampa och fotografera samtidigt har jag själv provat med min systemkamera. Inte lätt och speciellt inte när jag var tvungen att ställa in exponeringen osv.

Ja snart bär dom stora maskinerna ut på vägarna. Brukar vara lite roligt faktiskt, man ser hur idiotiska omkörningar en del människor gör (ja så länge ingen olycka händer är det rätt roligt). Dom mest idiotiska omkörningarna får man om man kör gödselspridaren.

Charlotta sa...

Gäller att ta chansen till tema när man har den.
Om du törs cykla före dottern så prova att knäppa några foton över axeln. Har man tur får man motivet i bild och härliga spontana cykelbilder. Kräver ju lite försiktighet så att man inte vinglar och utsätter sig för fara i sin iver att hitta på nya fotoäventyr. Säkerheten framför allt! :)

Elisabeth sa...

Det är nog lättare att fota med en system än Ajfånen! :-)
Även om det är många pixlar i den, så är det ju en alldeles för liten sensor för dem att trängas på. Men i nödfall duger den helt klart.

Din bild lyftes av texten och även här trängs vi med alla dubbelmontage och stora maskiner som ska flyttas mellan fälten på den allmänna vägen.

Ha en fin dag!

AnnaKK sa...

Imponerad över att du överhuvudtaget lyckades ta en skarp bild! Jag hade INTE fixat det med min mobil (som visserligen inte är en Iphone) från en cykel i farten - det är ju helkrångligt när det inte är en vanlig kameraknapp att trycka av med!? Så riktigt bra jobbat!!! :-D

Igår kväll cyklade både maken och jag till och från dotterns fotbollsmatch, och det är ca 5 km på vart och ett av hållen. Men hua så KALLT det var när vi skulle hem - trodde jag frös halvt ihjäl... Då var det långt ifrån att jag svettades, kan jag säga. Brrrr! Och varken mössa eller vantar hade jag tänkt på att ta med mej, för det var ju "varmt" när vi trampade hemifrån... <:-)

Yvonnes bärbara blogg sa...

Det ser ju ut att vara gott om plats, skönt att slippa trängas.