2012-07-13

202. Smak

273/366
Flädersaften vi gjorde av blommorna från den här busken fick en underbar somrig smak.
Och jo, jag sköljde blomklasarna innan jag hällde det kokande vattnet över dem, så inga "vilddjur" överlevde saftningsprocessen och hamnade i vår saft.
// Bonnfrua

3 kommentarer:

AnnaKK sa...

Svärmor gör alltid flädersaft - av blommor hon plockar från vår buske. Som numera inte längre finns... Den föll offer för diverse trädgårdsprojekt häromdagen. <:-) Men vi har ett par mindre fläderbuskar på tomten också, som vi ska försöka pyssla om lite grann framöver så även de kommer att ge en riklig blomskörd nästa sommar. I år tror jag det var mer ohyra än nånsin förr på flädern!? Det var nästan så svärmor backade ur sitt saftningsprojekt när hon såg hur illa det var... Men hon sköljde också noga, så tillsist blev det saft iallafall. :-)

Eva Trillian sa...

Flädersaft är nog det somrigaste jag vet i smakväg :)

Charlotta sa...

Lika vacker bild som flädersaft är gott - det vill säga alldeles underbar! :))