2013-03-14

90

I helgen som gick var vi och firade min Morfar som fyllde 90 i början av månaden. Dottern och Gammelmormor hade fullt upp då dottern absolut skulle virka, precis som Gammelmormor!
 
 
 Ungefär så här såg det ut även för en sisådär 30-35 år sedan, fast då var det jag som satt brevid Mormor och handarbetade. Det är nog något som liksom "ligger i generna". Mormor berättade om hennes Mor, att när hon gick i första klass skulle flickorna lära sig sticka. Men då hon redan kunde det fick hon med sig en strumpstickning till skolan, inte skulle det behöva göras provlappar eller annat när flickebarnet redan kunde sticka! Men det var runt förra sekelskiftet det...
Nu så virkar liten 6-åring bara för att det är roligt, inte för att hon måste!

Gammelmorfar och Maken min kollade in det senaste: "paddan".
Nu så plingar det till i min telefon allt emellanåt, och då är det dags att "fjuda" lite, eller som 20-talisterna säger: Lägga alfapet.
 
Efter en fikastund hos Mormor och Morfar åkte vi hem till barnens morföräldrar, där även min bror med barn befann sig (svägerskan jobbade).
 
Minstingen bland kusinerna (än så länge, snart så kommer det ett pyre till...) hjälpte Farmor/Mormor att sätta på eftermiddagskaffet.
 Ett riktigt charmtroll är hon allt denna snart 2-åriga dam!
// Bonnfrua

6 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Så fina stunder du bjuder på :) Finns det något bättre än att få umgås med folk man trivs med? :)

Charlotta sa...

Jag blir så glad att se att handarbetskonsten förs vidare. Nog kan jag både sticka och virka, men det var läääänge sedan jag gjorde något vettigt. Datorn och böcker tar den lediga tiden numera. Och nästa generation här hemma är bara intresserad av hästar och datorer. ;)

annette sa...

Så underbara bilder och vilken känsla det nåste vara att ha så mycket "gamla" människor kvar i släkten som Dina barn få möjlighet att lära känna och även få en massa kunskap från.
Järna är väl ett område där man chansar med sina barn och inte vaccinerar för någonting, den här "epedimin" som vi fick besök av härstmmar från ett flygplan som anlände från Thailand, den flicka som besökte sin Morfar i Söderköping skall visst vara vaccinerad i alla fall med en spruta.
Hon lyckades oxå Besöka jourcentralen här i stan, så vi är rätt många som varit avstängda!
Idag har jag tagit prov för att se om jag haft det eller ej, bra att veta, och om jag inte haft det får det väl kanske bli vaccinering!
Ha det gott!

annette

Tiger sa...

Härliga bilder på de olika generationerna!

Vårvinterhälsningar
Elisabet

Della sa...

Mysigt. Alla ser ut att ha det så bra tillsammans.

AnnaKK sa...

Hej på dej!

Undrar lite smått hur du har det nu efter den senaste helgen? :-) Är du klar med din kurs nu, eller??

Ha det gott!!!