2013-07-16

Sommar

Sommar och semester! Vad jag njuter!!! Idag är min första semesterdag om man ska vara petig, men jag stämplade ut från jobbet i fredags strax före tre och tänker inte stämpla in igen förrän sista fredagen i augusti vid lunchtid. Lite trix med föräldraledigt och en endaste flexdag fixade hela denna ocean av ledighet.
 
Första projektet är att måla om huset. Idag har jag ränt upp och ner på stegar, men inte har det dokumenterats inte. Får se om det blir nåt när skyliften anländer i nästa vecka...
 
Förra veckan stack barnen och jag ner till Mormor och Morfar där även Brorsan var med sin familj. Vi åkte till den lilla sjön långt från allfartsvägen och badade, fikade och bara njöt.
 Bakom ladugårdsbyggnaden där på andra sidan ligger en liten stuga. Tänk om man var ägare till den...
Man ser på stenarna att vattennivån sjunkit sedan i våras.

 En skräddare på vift.
 
 De stora barnen hittade blåbär efter badet. Det är kuperad terräng, inget som Slättungar är vana vid precis.

 Molly.
Igår kom Syrran hit med sina två barn samt Mormor och Morfar. Vi gick en liten sväng och gjorde dessa fynd: Smultron som plockades på strån. Tre stolta kusiner visar upp sina fynd för Mormors kamera.
Hanna med minstingen Tess i kusinskaran. Pyret ser lite skeptisk ut, men nu när de båda två är hemma hos Mormor och Morfar har de blivit riktigt bra kompisar!

Avslutar med en bild på vår landskapsblomma Blåklint. Den växer friskt i kornåkern i år. Dock inte till stor glädje för Maken, men jag njuter av allt det blåa!

6 kommentarer:

Della sa...

Det där ser riktigt somrigt mysigt ut, och med t o m smultron på strå.

AnnaKK sa...

Hej!

Nu på morgonen har vi enats om resmål, maken och jag. De kommande dagarna ska vi ta oss runt Vättern i lite långsammare takt än vad vi tidigare har gjort. Vågar inte säga när vi kommer åt Motala till, men absolut så kommer vi ju att stanna till där. Blir troligtvis imorgon alternativt på fredag - för på lördag förmiddag ska vi vara hemma igen.

Så har du tid en stund med oss kikar vi gärna förbi! :-) Om du skickar ett SMS till 0766-326367 så kan vi pratas vid på så vis istället, för jag tror inte vi tar någon dator med oss.

Ha en fin dag!! :-)

annette sa...

Vilken ledighet Du, det är Du verkligen värd efter jobb och mycket pluggande under våren, hoppas Du får möjlighet att njuta också även om det med all säkerhet finns massor Du skall göra med hus och hem.
Bra början med att åka till Ditt barndomshem och njuta lite både av natur och gemenskap, väldigt mycket fina bilder!
Lite off här, begravning av min mamma idag!

Anonym sa...

Hej!

Blev så att vi tog oss hela vägen hem istället för att leta upp ännu en övernattningsplats. Så det blev en sen middag ikväll. Alltså... Vilka helt fantastiskt GODA potatisar du skickade med oss!! :-) Den varmrökta laxbiten vi hade köpt för att ha till var egentligen helt överflödig! De godaste potatisar vi ätit på mycket-mycket länge!

För övrigt var det jättekul att få träffa dej - och barnen med, så klart. :-)

Kramar!!

/AnnaKK

Tristan sa...

Sommeren er klart den beste årstiden og vi nyter den som på dine vakre bilder.

Tristan sa...

Deilig med sommer og fine sommerbilder. Vi nyter også.