2013-07-05

Blommande slätt


Nu är det vackert här på Slätta! Vårrapsen och linet blommar så åkrarna liknar den svenska flaggan. Ögonen kan liksom inte se sig mätta på denna färgprakt. Dessutom skiftar nu säden i kulör, på vissa ställen ser man tendenser till att den börjar dra sig mot lite gulare ton. Högsommaren är här och börjar antyda att det blir skördetid även i år.
 

 
Det händer inte så mycket här nu känns det som. Jag har sex jobbdagar kvar innan semestern och just nu känns det segt. Det är min arbetshelg som ligger framför och så här på sommaren fattas det ju alltid personal så vi får längre och tuffare arbetspass än vanligt. Men på fredag nästa vecka, då stämplar jag ut och tänker inte stämpla in på hela sex underbara veckor!!!
Albin fyller ju 8 år så det är sista chansen att plocka ut föräldrapenning på honom så därav den lyxigt långa ledigheten. Det är ju bara därför det känns segt, för att jag vet att jag ska vara ledig, för egentligen gillar jag ju mitt jobb. Bara man är där går det ju bra på något konstigt sätt.
 
I vanlig ordning har vi varit hos Pigge, den lille söta shettisen bortåt vägen.
 


 Han har inte tid att bli hämtad, han är ju gräsklippare anställd på ackord. Eller nåt.
 
 Men han fogar sig i sitt öde och följer med in i stallet för att bli ompysslad och sedan riden. Hanna har lärt sig att vara bestämd, så nu har även liten ponny fattat det och fogar sig .
Om man tittar på åkrarna bakom det söta ekipaget så ser man hur olika spannmål har olika skiftningar. En kornåker där vinden sveper över och bildar "vågor" bland axen, det är ettt fascinerande skådespel.
 Albin var med och tog en liten tur i onsdags. Det har inte hänt sedan förra sommaren! Men han vågade trava lite också, så även hans mod har växt.


6 kommentarer:

Charlotta sa...

Härliga bilder, raps- och linfält bredvid varandra. Det enda tråkiga är att jag mår illa av lukten från mogen raps. Och jag tycks aldrig vänja mig. Så jag vill faktiskt inte vara där.

Hästtjejer lär sig vara tuffa. Min dotter, 19 år och hästägare (med mamma som sponsor...) ska få nya, tuffare uppgifter på sitt jobb. "Men varför väljer du mig?" frågade hon sin chef. "Du är hästtjej", svarade chefen, "du är van att både ta skit och ge skit".
Och dottern är glad för utmaningen!

Hästtjejer lär sig från grunden att man aldrig viker ner sig, man måste våga och vara den som bestämmer.
Tyvärr kan kompromissviljan kanske bli lite lidande - men det får man träna på fotbollsplanen och i skolan, så i slutänden ska det bli en utomordentlig balans. :))
Och det gäller ju hästkillar också förstås.

Anki sa...

Visst är det underbart vackert nu när linet och rapsen blommar... åkte över "slätta" härom dagen och njöt av de fina färgerna.
Hästtjejer får skinn på näsan och lär sig både att vara mjuka och bestämda... härliga bilder på både blommande fält, söta och duktiga barn och gullig ponny.
Önskar dig en skön och fin semester!

Anki sa...

När vi har vägarna förbi brukar stanna till och handla på Hemköp i Ljungsbro - tycker det är en trevlig affär :) - och sen är det bara knappt tre mil hem...

annette sa...

Det är segt innan semestern, kanske speciellt inför en längre ledighet, så länge har jag inte varit ledig sedan jag hade sista sommarlov, och det var länge sedan...
Visst är det fantastiskt vackert med alla åkrar nu i olika färger, har njutit nere i Skåne!
Skåne är ju inte så platt utan på många ställen mer ett böljande landskap vilket är fascinerande att se, fast jag vet inte om jag skulle vilja köra traktor där, såg lite otäckt ut;-))
Hanna ser verkligen ut som en bestämd lite tös, och Albin kanske blir ännu modigare innan sommaren är slut!
Ha det bra nu dom sista jobbdagarna, själv lite struligt här då min mamma gick bort midsommarafton.
En väldigt knepig familjesituation gör det extra jobbigt, har inte skrivit ngt om det på bloggen, men semestern gjorde i alla den nyttan att tankar och känslor nu är mer sorterade!

Della sa...

Såg så där vackra fält/åkrar när jag flög över Sverige igår. Vilka färger!

AnnaKK sa...

Ja, visst är det segt de sista dagarna innan man får gå på semester - det tycker nog alla!? :-)

Låter enormt skönt med hela sex veckors ledighet sen! För egen del ska jag ju inte klaga som ju till och med har längre sommarlov än vad grundskolebarnen har, men maken som precis har bytt jobb lär nog inte få mer än någon enstaka ledig dag den här sommaren... Så ska vi semestra något lär det nog främst få ske om helgerna. <:-) På fredag ska han vara ledig, men det är för att vi ska på begravning då. Hans farmor gick bort i förra veckan, så nu när vi har hållt på mycket med bina och honungen de senaste dagarna har hon ju varit med oss en hel del i tankarna och så där.

Mycket vackert med raps och lin sida vid sida!! Och alla andra växande fält också för den delen! Häromkring odlas bara sånt som ska ensileras till djuren, och mest är det ju bara gräs då. Men på en åker jag har cyklat förbi några gånger på sistone, växer säd (osäker på vilken sort) och ärtor tillsammans - och ärtornas blommor är ju faktiskt lite söta att titta på när man susar förbi. :-)

Ha det fint!! :-)