2011-10-05

334. Världsarv

348/365


Hur ska jag ta mig ur detta? Jo:

Den jord vi bor på har vi ju fått i arv från våra förfäder och lämnar den vidare till kommande generationer.

I skolan fick vi lära oss att vissa lavar växer otroligt långsamt. Då blir ju dessa gula prickar en del av det världsarv som vi lämnar efter oss.

// Bonnfrua

4 kommentarer:

AnnaKK sa...

Ha-Ha!

Hur långsökta dina tolkningar än verkar vara så slutar de alltid klockrent, och oftast med en härlig liten knorr också! :-D

annette sa...

Hi. hi Du är för underbar i Dina tolkningar av teman!!!!

annette

Ps, Du har ju oxå rätt i vad Du skriver;)

AnnaKK sa...

Vargarna är väl ett slags världsarv de också, så jag skriver om den här i detta inlägget! ;-)

Jodå! Det finns varg här i södra Sverige också. Flera olika unga hanar har vandrat kors och tvärs genom Skåne, Blekinge, Småland under de senaste åren - fast jag tror att samtliga av dem är borta nu. Men under sommaren har en tik varit stationär i sydvästra Småland bara några mil härifrån, och hon väntar ju bara på att en hane ska dyka upp så de kan etablera ett revir tillsammans. Hon har rivit ganska många får men till en början avslogs skyddskjaktsansökan på grund av att hon är en så kallad genetisk viktig varg. Men nu lämnades det visst in en ny för bara nån knapp vecka sen, efter att hon slagit till ännu en gång i en fårhage... Så vi får väl se vad som händer.

Jag vill inte nödvändigtvis ha skogen full av vargar, men oj så häftigt det ändå skulle vara att nån gång få se en livs levande varg ute i naturen! 8-)

AnnaKK sa...

Idag är det vargen som (återigen...) är huvudnyhet i Radio Kronobergs nyhetsutsändningar. Det hölls ett vargmöte (informationsmöte) i Loshult (en mil härifrån) igårkväll, och ett par av dem som intervjuades vet jag vilka det är. Blandade känslor, kan man väl sammanfatta det hela som - och det är precis vad jag själv har inför tanken på ett vargrevir här i närheten. Å ena sidan tycker jag att vargen ska få finnas, å andra sidan verkar det praktiskt omöjligt att ha varg i områden som är så tätbefolkade och fulla med både vägar och djurhagar och människor som vill tillbringa en stor del av sin fritid i skog och mark och det ena med det tredje som vad förhållandena faktiskt är här. Jag tvivlar på att det kommer att komma hit någon varg som föredrar att jaga exempelvis vildsvin framför tamboskap - men OM det gör det, så kanske vargen har en framtid här. Men så länge de ger sej på får i sådan utsträckning som vad alla de vargar som har cirkulerat här nere på senare år har gjort, då lär ingen av dem bli speciellt långlivad...