2011-10-14

342. Frusen

68/365


Nu är frosten och rimfrosten tillbaka i vår värld igen. Och konstigt nog är det roligt att fotografera detta frusna igen, i våras innan snön försvann ville man ju inte veta av rimfrost längre.

Detta blad hade blivit rejält fruset inatt, men höll på att tina upp när jag och kameran kom förbi. Frosten ligger bara kvar på "skuggsidan" i bladet eftersom solen faktisk värmer skönt än.

// Bonnfrua

4 kommentarer:

annette sa...

Tycker det syns på bilden att lövet är fruset (stelfruset:)

Varit i Finspång och jobbat idag, var så vackert imorse när jag körde dit.
Massor av frost och dimma som dansade på sjöar och fält, hade tänkt fota lite på vägen, men det var för mörkt när jag åkte, får nog sjutton ge mej upp en morgon i helgen och försöka passa in precis när solen är på väg upp!

Ha en fin helg!

annette

AnnaKK sa...

Det var inte riktigt lika mycket frost här i morse som igår morse - då var det ett rejält frosttäcke över allting. Vackert - men samtidigt en lite obehaglig påminnelse om vad som väntar under de kommande 5-6 månaderna... Brrr!

Det är lättast att få fram skuggspel och så där på fotona i efterhand, tycker jag. Ta dem som vanligt bara, och sen lägger du till rejält med kontrast i bildbehandlingen istället. Finns inställningar man kan göra i kameran för det också, men som sagt så tycker iallafall jag att det går både snabbare och enklare att förstärka det man vill framhäva i fotot med hjälp av bildbehandling. :-)

Della sa...

Det är fantastiskt det här med att man hela tiden vill ha förändring och nytt. Håller något på för länge blir det tråkigt och vanligt och inte intressant längre. Det är nog något inbyggt.

Synnøve. sa...

Ett vackert frostbitet blad tycker jag.
Vi hade frost igår, men i morse var det varmare.
Ha en skön lördag.
Kram Synnöve.