2011-10-21

349. Oktober

203/365


Månadsbilden för oktober togs en morgon innan solen orkat upp över skogskant och ladugårdstak.
// Bonnfrua

2 kommentarer:

AnnaKK sa...

Men det ser inte ut som det regnar på fotot, och då blev det säkert en fin oktoberdag sen när solen äntligen tog sej upp över skogen!? :-) Nästa vecka "hotar" ju SMHI med fin-fint väder! Vågar man hoppas på att de för en gångs skull har rätt!? Vill ju inget hellre iallafall. :-)

Jo, är inte det där vildsvinet fullt med trikiner så ska det nog kunna hamna iallafall några bitar ifrån det i vår frys. :-) Vi äter i första hand bara viltkött, faktiskt. Och lite lamm, som vi köper från en kompis som har en liten fårbesättning. Fast bacon och falukorv kan slinka med hem ifrån affären ibland, och fläskfärs om det inte finns kvar nån vildsvinsfärs hemma i boxen... Har ju jägare i familjen ju, och särskilt svärfar jagar mycket sen han blev pensionär - mer än vad han och svärmor själva kan äta upp... <:-)

Trevlig helg!!! :-)

AnnaKK sa...

Svar: Jag var inte heller så förtjust i rådjur tidigare, men sen fick jag lite tillagningstips av en bekant - så numera tycker jag det är ganska så gott faktsikt! :-) Vi benar alltid ur allting - ryggen så väl som baklåren ( rev, hals och bog skippar vi - det gör vi färs av istället) - innan vi fryser det, så har man fina bitar sen när det är dags för stekgrytan. :-) Salta, svartpeppra och ringla över en rejäl skvätt SIRAP. Bryn. Slå av en del på värmen - idealet är att köttet sjuder klart i sin egen sky. Fast vill den försvinna, så är det ju bara till att slå i lite vatten. (Vin har jag aldrig i grytorna, utan i glasen till den färdiga maten sen. :-)~ ).