2013-01-27

5. Barndomshemmet

Mitt barndomshem som ligger i ett sk egna-hems-område med en realtivt stor tomt. Huset byggdes 1933 och hette då "Fridtomta". På 60-talet byggde den ägaren ut huset med pannrum och garage, och på så sätt "vände" de på huset och fick ingången från andra hållet, så som det används än idag.
I takt med att vi barn växte förlängdes huset 1987 med 4 nya rum åt gatan till. Nu, när vi sedan länge är utflugna är huset ombyggt invändigt igen, men utifrån ser det ut "som vanligt".
// Bonnfrua

7 kommentarer:

AnnaKK sa...

Så charmigt det är - portal och fönsterluckor och ett litet "hus" till brevlådan också. Gulligt!! :-)

Själv är jag uppvuxen i en ganska själslös enplans "tegelåda" från slutet av 60-talet, fast efter att ha bott i trähus de senaste 25 åren eller nåt sånt kan jag allt tycka att det skulle vara rätt skönt med ett tegelhus, så man inte behövde måla om fasaderna så attans ofta... <:-)

Svar: Nja, jag tror inte jag ska ändra om hela inredningen här hemma bara för att jag går den här kursen - men att man blir mera uppmärksam på kombinationen form/design och funktion är ju helt klart! :-D

annette sa...

Så fint hus med portal och en massa annat smått och gott som gör att det ser så mysigt ut.
För mej som har en totalt rotlös barndom känns det så otroligt fint att det finns andra som har en så stark förankring bakåt i tiden!

AnnaKK sa...

Idag är det vädret som distraherar mej, så jag inte riktigt finner någon studiero... Men jag tog med mej uppgiften i huvudet ut, så att säga, och funderade lite medans jag klippte bort en del kvistar och mindre grenar på ena äppelträdet. :-) Får se nu om jag kan formulera mej på nåt passande vis i en liten text om en liten stund... Håller på att samla ihop mej! ;-) Funkar det inte så går jag nog ut en sväng till i solskenet och den milda behagliga vårluften! :-D

Yvonne E sa...

Så mysigt att ta med barndomshemmet!

Anki sa...

Ser väldigt trevlig ut ditt barndomshem :) Fint med de blå fönsterluckorna.

Susanne sa...

Väldigt vackert med de blå fönstren mot det vita - och så snön på det.

Mona sa...

Vilket gulligt hus. Så vackert med den blå färgen mot det vita och fönsterluckorna är jättesöta.