2013-04-18

8. Poppelgården

 
 
Det här "dagis" borta i byn där dottern nu avverkar sina sista månader innan skolan tar vid. Från början var det här ett ålderdomshem som hette Poppelgården. Någon gång på 1980-talet blev det ett dagis istället och 2008 byggde man in verandan så att det blev en ordentlig hall där barnen numera får plats ordentligt när de ska gå ut osv.
På baksidan har man en altan där man fikar och äter när vädret tillåter. Trädgården är ju gammal den också så det finns gamla fruktträd att klättra i, en sk "källarkulle" att åka pulka på och rutchkana. Förutom sand och gräs har man en liten "rondell" med asfalt så att barnen ska kunna trampa på sina trehjulingar.
Om man jämför med många andra förskolor har barnen här mycket ytor att vara på, både inne och ute.
 
Som kuriosa visar jag en bild från 1970-talets mitt då traktens barn lussade på ålderdomshemmet. Den lille söte stjärngossen är min Make och tillika barnens far... Förutom att det är andra tapeter på väggarna så är planlösningen densamma idag, det här stora rummet är lek- och matrum för barnen idag, precis som det var matsal för de gamla då.
// Bonnfrua

3 kommentarer:

AnnaKK sa...

Hej på dej!! :-)

Och ett stort GRATTIS till avklarad kurs och fint betyg!! Härligt!!!

Själv väntar jag på att få tillbaka senaste tentan, samtidigt som det snart är dags för en ny. Ser inte direkt fram emot vare sej det ena eller det andra... <:-) Ähum!! Men även om det väl inte kommer att synas i slutbetyget, så tycker jag att jag har lärt mej mycket mer på den här kursen än på någon av de tidigare högskolekurserna jag har gått! :-)

Har sökt en kurs i konstvetenskap inför höstterminen, även den på distans.

Ha det så fint i vårvindarna!! :-D

AnnaKK sa...

Hej igen!

Aha, du ska fortsätta i höst också!? :-) Fint att det verkligen går att läsa in en specifik utbildning på egen hand, så som du gör!!! Ibland är ju allt så attans fyrkantigt i det här landet, menar jag.

Jag har aldrig kommit till skott vad det gäller att skriva uppsats på högskolenivå - dvs jag har bara gått A-kurser, och det är väl inte förrän på B- och C-nivå som det momentet kommer in... Efter att jag hade läst A-kursen i Historia på Växjö Universitet så sökte jag visserligen (och blev antagen till) B-kursen också - men i samma veva fick jag chansen till jobbet hos idrottsföreningen, så då valde jag det istället. :-) Och när jag sökte till högskolan igen då i höstas, så var jag inte alls sugen på att läsa historia igen...

Tyvärr finns det ingen fortsättning på kursen jag går nu, så därav att jag har valt konstvetenskap istället!

Kommer bara att bli konstigare än vad jag redan är av att gå den också - men vad gör väl det!? :-D

Jah Hollis sa...

Från ålderdomshem till dagis. Ja det verkar ju vara ett robust hus som säkerligen funkar som båda delarna.