2013-04-19

Krondiamanter, röda och blå sippor

Det är inte alla förunnat att få leva 65 år tillsammans! Men i tisdags den 17/4 så firade mina Morföräldrar krondiamantbröllopsdag! Mormor var bara 21 år när hon gifte sig, men det avhjälpte hon dagen efter med att fylla 22. Så igår passade mina barn och jag på att åka ner för att fira dessa bemärkelsedagar. 
 Vi blev bjudna på tårta som Mormor bakat.
 
Dottern och Gammelmormor satt och virkade grytlappar även denna gång. 6-åringn lärde sig göra stolpar och "hål". Jag är så glad att någon annan lär ut hur man gör, för visst finns väl kunskpaen där någonstans, men det är liksom inget jag gör dagligen det där. Inte sedan skoltiden skulle jag tro om jag ska vara ärlig...
 

 

När vi ändå var i "krokarna" åkte vi ut till ett ställe som min syster döpte om till "Åsesund" när hon var liten. Det är en härlig badvik i sjön Åsunden där det så här års växer både blå-och rödsippor. Som barn reflekterade jag aldrig över att dessa blommor är fridlysta på andra håll, för här (och på andra ställen runt sjön) finns de i riklig mängd.
 

Islossningen var i full gång. Den hårda vinden som blåste hjälpte sannerligen till för att bryta upp den. Det klirrade av alla isbitar som skvalpade omkring i strandkanten, som riktiga diamanter låg de och glittrade i solen.
 
 
På den här bilden ser man skillnaden mellan de blå och röda sipporna.

4 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Väldigt fin blogg-post :) Kärlek och glädje!
Har aldrig reflekterat över att det finns röda sippor! Det här får jag forska i här i trakterna!

AnnaKK sa...

Så långa äktenskap är få förunnat, och jag hoppas innerligt att de får fira sin 70:e bröllopsdag också tillsammans!!! :-) Helt fantastiskt!!!

Tre guldbröllop har jag upplevt i min respektive makens släkt, och det är ju inte så pjåkigt det heller. Själva firade vi 20-årig bröllopsdag ifjol... Och 29 år till, ska vi väl stå ut med varann - bara vi får leva och ha hälsan!? :-D

Lustigt det där med sippor i olika färgnyanser. Även vitsippor kan ju bli så där violetta ibland. Undrar vad det beror på??

Ha en jättefin söndag!!! :-)

annette sa...

Aldrig hört talas om något par som varit gifta så länge, måste ju vara fantastiskt att få vara tillsammans nästan hela livet.
Och fantastiskt även för Dina barn att få uppleva den generationen!
Grattis till tentan, visste väl att Du skulle klara det;-))

Charlotta sa...

Roligt att se dig på bloggen igen. Lite vårkänslor som måste ut? ;) Blåsippor är mina favoriter bland alla vårblommor. De jag längtar mest efter och nu blommar de för fullt ute i backarna.

Kramar!