2013-04-30

Vart tog tiden vägen?

Då var det dags! Dags för minstingen att träna på att åka skolbuss! Övergången mellan dagis och skola är nu för tiden minutiös! Sexåringarna har under vårvintern träffat de från det andra dagiset, som tillhör skolans upptagningsområde, samt sina blivande lärare. Nu var det dags att få vara med i klasrummet och åka skolbuss! Så spännande! De ska bara vara med på förmiddagen, så före lunch får jag hämta henne. Det ska bli spännande att höra hur det var i Näktergalen (hennes blivande klass) och vilka nya klasskamrater hon får. Det är inte bara liten dam som är spänd inför detta, Morsan också.
Som jag nämnt förut är det ju en liten B-skola som våra barn går i, så sexårs-1-2 är i samma klassrum. Storebror går i parallellklassen, så de kommer inte gå i samma klass. Vilket nog är tur...
 
För två år sedan var det Albin som gav sig av med bussen, det kan man läsa om här. Han har växt en del sedan dess. Det var den 10:e maj, det var varmt och svalorna hade kommit. Idag blåser det iskalla vindar och det krävs varma jackor för att inte frysa! Inte ens lärkorna hördes när vi stod där hutrande och väntade på bussen...
 Grannflickorna hade sökt lä inne i den kombinerade självbetjäningsbutiken och busskuren!
Hanna är allt lite spänd där hon sticker fram sitt huvud bakom dörren...
 Lite bus "damerna först" innan bussen äntligen kom. Storebror håller ett vakande öga på lillasyster, fast det skulle han nog knappast erkänna.
 -"Kolla vilken skruttig buss vi får åka med! Hoppas det är Micke som kör!!!"
 
Det vad Micke som körde, han konstaterade lugnt (när Morsan stod där med kameran) "Nu börjar en ny era." Så sant!
Nu har minstingen bara två månader kvar på dagis, sedan är även hon ett skolbarn...

2 kommentarer:

Della sa...

Precis som du säger, det går så fort. Här är det snart dags för studenten. :)

annette sa...

Så annorlunda det är när man börjar skolan idag, minns inget mer än att helt plötsligt så skulle man vara där en dag i augusti ett år för lääääääänge sedan;-))
Skönt för storebror att han kan ha lite koll på lillasyster när hon börjar skolan nu, trygghet även för Er kan jag tänka mej!
Stort är det!