2013-06-12

Fotbollsmorsa, det är visst jag det

Nu för tiden spelar båda våra barn fotboll! Hur nu det gick till... båda föräldrarna är nämligen bollrädda...
 
Men som det har utvecklat sig är det bara att acceptera faktum. Oftast är vi en familj som lämnar och en annan som hämtar, men förra gången stannade jag kvar och tittade på. Med kameran i högsta beredskap så klart.
 
 Hannas gupp heter kort och gott: Lek med boll och är för barn 5-7 år. Man började med upprop och att  prata lite om vad man gjort sedan förra veckan.
Uppvärmning: Ett varv runt fotbollsplanen.
Stretching, springlekar och så äntligen: "match" som Hanna säger.

 Här har hon fått bollen och ska få iväg den.
 Intresset varierar... ett par av killarna tar detta riktigt seriöst, intresset bland tjejerna varierar som synes.
Albin spelar i det lite större laget 8-9 åringar. De är iväg på cuper ibland med varierande framgång.  Albin är vänsterfotad och får iväg bollen.
 
Straffsparksträning under överinseende av tränaren. Det märktes på koncentrationen hos skolbarnen att det är dags för sommarlov, även från fotbollen.

2 kommentarer:

AnnaKK sa...

Det var precis så där som fotbollsresan började för vår del också! :-D Inom några få år så var vi både ledare och engagerade i driften av föreningen och idrottsplatsen också!!

Men i år har det vänt åt andra hållet - nu är vi på väg att stänga ner vårt engagemang, kanske inte helt och hållet men iallafall väldigt mycket i jämförelse med hur det har varit tidigare. Dottern skadade sitt ena knä för snart två månader sen, och har inte spelat sedan dess - och då är det helt enkelt inte lika intressant att åka och kolla på matcherna. <:-) Får se om hon kommer att kunna spela något i höst, eller om karriären rent av är över nu... Märker ju på henne också att hon börjar prioreritera annat än fotbollen nu - jobb tex! :-)

Ja, det är verkligen skönt att vara klar med kursen - återstår förstås att se hur de två sista tentorna gick... Den första av dem ska vi få tillbaka den här veckan - men som vanligt så tror jag inte på det förrän jag ser det! >:-I Den sista ska man väl inte räkna med kommer att vara färdigrättad förrän läraren har haft semester...? SUCK!!

Verkligen tur man inte ska använda betyg från den här kursen som merit för att söka någon annan med start i höst!!

Har det löst sej med din behörighet nu???

Black Iris sa...

Härligt ser det ut.. Jag minns när min son vid 7-års ålder skulle börja på fotbolls-träning.. Han var livrädd och sprang bort så fort det hettade till. Senare i tonåren började han spela Amerikansk fotboll och då var mamma livrädd. Jösses så mycket skador han fick..

Kram Maidi