2013-06-21

Midssommarafton

Då var den här, midsommaren! Vilken underbar sommardag vi hade igår! En lång härlig solig dag, då barnen lekte från morgon till kväll (bokstavligen) med grannflickan. Hela dagen höll de på ute, men så har de ju utrymmen att vara på. Om man slår ihop våra två trädgårdar (inklusive deras stallbacke) så har de gott och väl ett hektar att leka på. Det motsvarar väl nästan ett par villakvarter...???  En sån där dag som jag hoppas att de ska minnas när de blir stora, som ändlös somrig och perfekt. En riktigt Bullerby-dag. Så är ju inte verkligheten alla dagar, men ibland så. Och det vill jag verkligen ge dem!
 
Solen skiner även idag över Slätta, och vinden blåser genom säd och trädkronor. Och som brukligt är ska jag jobba i kväll så barn och Make får i vanlig ordning åka iväg på midsommarfirandet utan mig.
 
Skulle plocka lite blåklint tänkte jag mig igår och gav mig ut i kornåkern. Men se att våra blåklint stod bara i knopp än, men de sneda strålarna från kvällssolen fick mig att "plocka" dem med kameran istället.
Där nere i säden finns allt ogräset, den vackra blåklinten.

Kommer man riktigt nära ser man att "spröten" på kornets ax är lilafärgat.
Sista turen för bokbussen innan sommaren igår, och vi laddade med böcker, både barnen och jag. Biblioteket har en drive att om barnen lånar och läser 8 böcker på sommarlovet får de en bok, så nu är de taggade.
Måste bara återigen hylla bokbussen! Denna enorma serviceanläggning som kommer till ladugårdsbaken varannan vecka. Albin ville läsa om "rövarspråket" och vips har de med sig Kalle Blomqvist av Astrid Lindgren. Själv har jag via dem fått låna statistikböcker till mitt pluggande. Detta kallar jag service!


 Tidigare idag satt barnen med varsin bok och läste. Jag är glad för varje tillfälle de tar att sitta med näsan i en bok! Jag som älskar att läsa men inte gör det, för att då blir allt annat oviktigt. Laga mat, sova och gå till jobbet är bara såna saker som liksom är i vägen när jag låter mig föras bort av en bok. Men vänta bara till semestern...
Dagliljorna har börjat slå ut. Så vackra!!!!
 
Glad midsommar på er!

2 kommentarer:

Tiger sa...

Härligt med sommarlov på landet där det finns gott om lekmöjligheter! Kul när barnen kan läsa tillsammans också! För en bibliotekarie som jag var det extra roligt att läsa om bokbussen och servicen! :-)

När det gäller lupiner kan du även gräva upp småplantor (frön som har slagit rot). Plantorna får ganska snabbt långa pålrötter och då är de svårare att flytta. Sedan är det bara att klippa av och sprida ut blomstänglarna när de har fått fröskidor... Det gynnar dessutom att lupinerna kan hinna blomma en gång till. Lycka till!

Midsommarhälsningar
Elisabet

Charlotta sa...

Så det var krusbärsstekeln ändå!?
Då "grattar" jag till ditt föga trevliga larvplockande, jag plockade larverna i en hink och dränkte dem som kräftor i kokande vatten. Vet inte om det är mer humant än att klämma ihjäl dem direkt, men jag har svårt att döda något större än en bladlus med bara händerna, skulle vara en mygga då.

Jag förstår att du älskar bokbussen, den hade vi hos oss till för ca 10 år sedan. Som tur är har vi ännu kvar filialen i byn - med världens bästa och mest serviceminded bibliotekarie man kan tänka sig. Och det är öppet varje vecka utom 5 veckor i sommar.
Så härligt att dina barn gillar att läsa. Viljan kan man ju inte lära ut, men uppmuntra det groende intresset går. Och det gör du ju uppenbarligen sååå bra.