2013-06-13

Skolavslutning

Onsdag kväll och skolavslutning. Barnens skola är så pass liten att det finns ingen plats att ha avslutningar, så därför använder man sig av de svenska kyrkor som ligger inom skolans upptagningsområde. Då det är dags för sommarlov är det i vår sockenkyrka. Och den är inte så liten den förresten, vilket är tur för ett 100-tal barn med tillhörande föräldrar och andra familjemedlemmar kräver ju sittplatser.
 
Alla skolbarnen gick i procession med sexorna först och sedan i fallande ordning. De sjöng för oss, från de små sexåringarna till de stora sexorna. Det är med stort allvar barnen står där framme och sjunger för en fullsatt kyrka. Albin har dessutom varit sjuk och har varit hemma från skolan den här veckan, men  med Ipren i kroppen klarade han av avlutningen med bravur. Men man ser på honom att han är tagen av stundens allvar.
 
Bilderna är brusiga, men med ISO 2000 och brännvidd 200 mm,  ja då får man inte ha för höga krav helt enkelt med min kamera.
 


Strax ska de börja sjunga. Albins ena "fröken" ser ut att behöva sommarlov...

Bästa kompisen Ivar har fått syn på mig och min kamera, det tog inte många sekunder förrän någon av lärarna manade till rättning i ledet.
 
 Hanna satt i bänken hos mig, och 1½ timme i en kyrkbänk, det började tära på tålamodet hos liten dam. Så hon fick ta lite kort, varav detta är resultatet. Jag har bara ramat in bilden, fö. är den som hon tog den. Bra gjort ändå sittandes långt bak med en massa huvuden som skymmer.
Måste bara få gnälla lite också: Föräldrar satt och pratade under avslutningen. Högt! Småsyskon till skolbarnen hade bättre vett än vissa föräldrar.
Här sjunger Albin för full hals.

En liten filmsnutt från sista sången när 100 barn klämmer i för full hals: "Nu har vi pluggat färdigt och skolan den är slut, och sommarlovet börjar om bara nån minut..."
Ok, jag är inget bra på att filma med kameran, men det bjuder jag på idag!
 

2 kommentarer:

annette sa...

Skolavslutningar är så mysiga, och så tycker jag om när det sker i våra kyrkor också;-))
Så skönt att Albin i alla fall orkade till avslutningen och han ser verkligen ut att tycka det är roligt att sjunga också, tycker Din film blev riktigt bra och kul att barnen verkligen sjöng högt och tydligt!
Hoppas Du kommer igång och fota lite mer nu under sommaren!

Ha en fin helg!

annette

annette sa...

Hallå!

Nu har lagt in originalbilden!

annette