2011-06-08

180. Vinkel

340/365


Ok, absolut inte världens bästa bild, men jag ville ändå visa vilken knasig vinkel som Schersminbusken fick förra vecka av all blåst. Den hade "fastnat" i den positionen så vi fick helt sonika binda upp den mellan två kvastskaft!


De vita strecken ritade jag dit för att försöka komma ihåg skolans matte... Rakt upp är ju 90 grader och busken är mer än halvvägs (45) mot marken så kanske en sisådär 40 graders lutning, eller blir det 130???


Hmmm, nu har jag trasslat in mig i något jag inte kan ta mig ur... Kan någon hjälpa mig????

// Bonnfrua

5 kommentarer:

Della sa...

Första försöket var rätt bra tycker jag. :-) Kul tolkning på vinkel!

Elisabeth sa...

TUR ni hade två kvastskafft till övers, för denna buskes blommor är så enomrt fina och spride en helt ljuvlig doft!!!
Har en själv, och älskar den!

Ha en fin torsdag!

AnnaKK sa...

Ha-Ha!

Ja, det är sannerligen inte svårt att trassla in sej i matematiken - fast just det där med vinklar var något jag inte hade så värst stora problem med. :-)

Om du säger 40 grader till höger om buskens "markfäste", så måste vinkeln på andra sidan (till vänster om "markfästet" alltså) vara 140 grader eftersom summan av vinklarna utifrån en rak linje (säger man så???) är 180 grader. Vinkeln du får på motsatta sidan av dina ditritade vita sträck i 90 graders vinkel, är i sin tur 270 grader (90+270=360 grader. Varvet runt, alltså!).

Och nu kan väl du ta och lära mej tredjegradsekvationer!? För dem lyckades jag aldrig nånsin få kläm på i skolan... <:-)

Skämt å sido. Är inte just schersminbuskar extra känsliga för att välta!? Jag tycker att den vi har inte tål nånting knappt, förrän grenarna faller ut och lägger sej mer eller mindre platt mot marken... Men doftar gott gör den när den blommar - och det är ju huvudsaken! :-D

Ha en jättefin dag! :-)

Black Iris sa...

Matte är inte min starka sida och absolut inte det här med vinklar. Hoppas ni får ordning på busen så att den vill resa sig igen..

Kram Maidi

kristallinas2011 sa...

Ja, det var komplicerat ;) men en kul tolkning av temat och visst är det fel vinkel.
Håller tummarna att den blir rak igen den stackars busken.