2011-06-24

197. Ritual

239/365

I midsommartider är det ju en gammal ritual att lägga sju sorters blommor under kudden.


Jag har försökt mig på ett litet decoupage/kolage här med sju sorter istället. Som bakgrund har jag en doftpion som är ljust, ljust rosa.

En av klematisarna finns med, likaså carpaterklocka, gul daglilja, fläderblom, ros och så den hederliga gamla bondpionen.


Om du har tips på hur man komponerar en sådan här bild så tas det med tacksamhet emot! För det här är inte min grej om man säger så!


Men som jag sagt tidigare, den här utmaningen är till för att jag ska lära mig mer om foto och redigering! Och för att det är roligt också så klart.


Nu önskar jag er alla en fortsatt skön midsommar!

6 kommentarer:

Anne-Lie sa...

Hoppas du drömmer om rätt man;-))

Elisabeth sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Elisabeth sa...

Tycker det är fint gjort.
Man kan softa till kanterna med oskärpa för att de ska flyta samman lite bättre.
Nu vet jag inte hur du har det med lager i ditt program. Men annars kan man pröva lägg blommorna som enskilda lager och sen jobba utifrån det med olika blandningslägen. Men givetvis också utesluta bitar ur bilden genom lagermasker.

Det är rätt mycket att lära när det gäller "klippa o klistra" i ps och svårt att skriva ner ett steg för steg så här i en kommentar!

Men jag kan i alla fall säga att du är på riktigt god väg, du är intresserad, nyfiken och duktig tycker jag!

Hoppas din midsommar var till full belåtenhet!

(Ps. det var jag som innan tog bort kommentaren för att rätta till ett stavfel... :-))

annette sa...

Tycker Du har gjort ett snyggt jobb, väldigt kreativt, det är svårt, jag har inte riktigt kläm på detta med lager, hinner inte heller riktigt med att läsa allt om detta.Nästa år skall jag inte köra 365 utan lära och testa ännu mer än jag gör just nu;)

Hoppas Ni hade en fin dag igår!

annette

Della sa...

Det är ju så mycket lättar om man använder sig av PS och lager precis som föregående skrivare säger. Då finns så många möjligheter så det är inte klokt. Där blir man aldrig fullärd utan kan lära nytt hela tiden. Vill du gå kurs är Bildbehandling på distans på Högskolan för lärande och kommunikation i Jönköping svårslagen. Går man en högskolekurs kan man dessutom köpa Photoshop till ett mycket rabatterat pris.

AnnaKK sa...

Hoppas du har drömt ljuva drömmar i natt då - kanske rent av om bildbehandling!? :-D

Jag klipper och klistrar rätt mycket i mina foton emellanåt, men aldrig på det där viset så jag har egentligen inga tips att komma med. Men som Elisabeth säger; softa till kanterna är ofta bra, för då flyter de olika bilderna bättre in i varann när övergångarna blir mjukare.

Ha en jättefin och skön midsommardag! :-)