2011-09-02

297. eget tema: Landskapsblomma

Blåklinten är min landskapsblomma. Den är så vacker, men bönderna (inklusive Maken) hävdar att det är ett ogräs. Suck! Just detta exemplaret "plockade" jag ute på päraåkern, där den var just det: ogräs.

// Bonnfrua

5 kommentarer:

annette sa...

Den är min oxå:-))

Jag har hört detta om ogräs, men jag vägrar att ta in det ordet, för Blåklinten är så fin, och Du har lyckats få den att se så fin ut som den är i verklighteten på Din bild!

annette

Della sa...

När jag gick i första klass hade vi frågesport och jag fick den omöjliga frågan "vilken är Östergötlands landskapsblomma". ...????... "Blåklint" hävde jag ur mig. Något ska man ju svara. Gissa om jag blev förvånad när det var rätt!

AnnaKK sa...

För min del skulle det gärna få växa blåklint på gräsmattan - tänk så snyggt det skulle vara tillsammans med alla maskrosorna. :-D

Ha det så trevligt på både ridlektion och födelsedagskalas! :-)

Här håller förresten solen så smått på att hitta fram genom molntäcket nu, så kanske detsamma är på väg att hända hos dej också.

Morten Pedersen sa...

Jaja pent ugress da i alle fall.

Charlotta sa...

Man måste ju inte lägga så stor värdering i ordet ogräs. Jag brukar tänka att ogräs är växter som växer där någon inte vill ha dem. Hos andra kan samma växt vara exklusiv och exotisk.