2011-09-18

310. Skörd

261/365


Nu så är potatisskörden i full gång! Pärana hälls upp i och förvaras i potatislådor, just dessa är små, "bara" 500 kg/låda. // Bonnfrua

5 kommentarer:

Morten Pedersen sa...

Det kommer mye godt ut av en potet.

annette sa...

" bara" 500 kg;) Undrar hur stora lådor Ni har!?
Det blir några ton Ni skördar då förstår jag, tycker mej se min favoritsort Asterix i förgrunden, kan vara lite svår att få tag i tycker jag!

annette

Millan sa...

Oj, vilka stora lådor, som rymmer så mycket potatis...
Du undrade häromdagen om jag hade temalistan med mig när jag var ute och fotade i helgen, och ja, visst hade jag det!!!:)
Annars hade jag inte haft en chans att komma ihåg vad jag skulle kika efter lite extra...
Kram Millan

AnnaKK sa...

Skönt att höra att det har gått att skörda potatisen nu, trots allt regn som kommit! :-) Undrar just hur många kilo potatis en normalfamilj gör av med om året? Men ett halvt ton verkar nog vara lite för mycket för vår del iallafall... Vad är det för sort??? Jag brukar läsa namnen på lådorna i affären, men glömmer dem ofta igen för numera heter de ju inte bara Bintje och King Edvard som de gjorde förr! :-D

AnnaKK sa...

Asterix brukar jag köpa - det namnet känner jag väl igen. Men King Edward blev jag verkligen skeptisk till efter att ha läst din kommentar om den sorten... 8-X Finns det nån mjölig som inte är lika bekämpningsmedelskrävande??? Jag försöker ju alltid få tag i just K E när jag ska göra potatisgratäng, men nu känns det ju som om man vill ha ett bättre alternativ. <:-)