2011-08-03

256. Eget tema: Mekanisk


Gamla saker kan fungera utmärkt! Här är det den gamla traktorn "Fergueson" från 1962 som kör en blastkross för att slå av potatisblasten. Är man KRAV-bonde så är det mycket mekaniska manicker och maskiner som får jobba långt upp i åren. Och enligt Maken är det lättare att laga gamla mekaniska saker i jämförelse med nya som innehåller en massa elektronik.


//Bonnfrua


5 kommentarer:

Morten Pedersen sa...

Jo mere komplisert, jo mere feil. så dette er helt topp (bilde også).

Rantamor sa...

Ja d kan jag tänka mig...
för att vara mekaniker idag kräver kunskap...
inte bara att laga och vara uppfinningsrik...

Anonym sa...

Jag tycker maken har alldeles rätt. Saknar mycket av det mekaniska i bilen t.ex.
Hoppas den går många, många år till.

AnnaKK sa...

Go´morron!

Det fina vädret ser ut att fortsätta idag också, så förhoppningsvis fortlöper er potatisskörd enligt planerna. :-)

Din kommentar i min blogg igår var rätt härlig, måste jag säga! :-D Om jag ser den där hundägaren igen (jo, jag ska säkert till Malmö ytterligare nångång till innan mitt sommarkort är förverkat för det här året) så ska jag hälsa honom från dej ang åderbrocken och bensåren! ;-)

Svar på fråga: Jag har inte lämnat in min avskedsansökan än, och tur är kanske det för nu har jag precis fått höra att det ska byggas nya omklädningsrum nästa år... Och då blir det ju genast betydligt intressantare att stanna kvar och se hur det blir - så jag tror jag avvaktar lite med att säga upp mej! :-D Annars var tanken att jag skulle jobba lite hemifrån åt makens företag, och det kan jag göra ändå eftersom det inte handlar om så många timmar i veckan. Båda jobben tillsammans kanske kan bli nästan en halvtidstjänst, och det är jag nöjd med. Även om jag allra helst hade haft en halvtid inom något betydligt roligare och mer kreativt än städning och verkstadsarbete... <:-) Men fria arbetstider prioriterar jag högt, och med nya (eller framförallt fler!) omklädningsrum ser jag en möjlighet i att inte behöva jobba så mycket på helgerna åt idrottsföreningen i framtiden. Så det kan nog bli bra - hoppas jag! :-)

Ha en fin dag!!!

annette sa...

Gillar den här bilden av gammal hederlig mekanik, idag går det ju knappast att byta en lampa på bilen ens!!

annette