2011-08-04

257. Ullstrumpor

317/365


I Tomtebobarnen av Elsa Beskow plockar barnen ängsull som Mor spinner och stickar fina varma tröjor till dem av. Med det i baktanken kan man kanske fantisera att denna clematis nu när den blommat över och är ulliknande kan i någon saga bli ullstrumpor.

// Bonnfrua

8 kommentarer:

Rantamor sa...

En fin liknelse...
och visst Elsas sagor är helt ok ännu när jag läser för LillaC...
så bor han i ett område som heter Tomtebo också =)

Morten Pedersen sa...

Stilig bilde.

annette sa...

Fantasin kan ju försätta berg som bekant, så varför skulle det inte kunna bli ullstrumpor av en utblommad clematis!?

Superbra tolkning och fin bild!

annette

Anne-Lie sa...

En av mina favvobarnböcker! Helt klart rätt tänkt!

Rantamor sa...

Mitt Tomtebobarn...
bor i Umeå....

AnnaKK sa...

Jag avverkade en klematis med såna fröbollar på häromdagen - den hade blivit så hiskeligt stor, och var på väg in under takpannorna på huset dessutom... Men jag skulle tro att den snart har vuxit dit upp igen - kanske redan nästa år! :-) Men som det dammade och rök om de där fröbollarna (en del var säkert från ifjol, om inte ännu äldre!) när jag skulle dra loss riset!! Var nästan rädd för att det skulle sluta med ett astmaanfall eller nåt. <:-)

När mina barn var små var jag hemma på heltid tills de var så stora att de gick på mellanstadiet. Ja, sonen hade kanske t o m börjat på högstadiet förresten. Men nu mera "kan" man ju knappt vara hemma för barnens skull på det viset, tycker jag det verkar som...? För nu har ju alla barn rätt att vara ett antal timmar på dagis även om det inte behövs för själva passningens skull, och jag förmodar att man om man som mamma/förälder tackar nej till den möjligheten anses som helt konstig och snudd på hämmande för sina barns utveckling... 8-X Ja, nu överdrev jag ju en aning, men det är liksom inte okej längre att ha något emot dagis eller ifrågasätta nödvändigheten av att barnen ska börja där redan vid 1-1½ års ålder. Och lika dant om man tycker att det blir för långa dagar för skolbarnen om de ska vara på fritids både före och efter skolan alla dagar i veckan - då är det alltid någon som påstår att det minsann bara är bra för barnen!?

Ja, ja... Jag är väl gammal och konservativ - och en bakåtsträvare ut i fingerspetsarna!? Och nån ska väl vara det, så!!! ;-)

Elisabeth sa...

Underbar bild!

(håller nog med i det mesta i AnnaKKs kommentar ovan gällande dagis/fritids... så då är vi två bakåtsträvare! Men det gäller bara när framåtandan är in absurdum!
Mina barn har gått några timmar för att komma in i den nödvändiga kamratskapen)

Charlotta sa...

Ja så ska en tolkning fixas... :))