2011-08-07

262. Tid

299/365


För en tid sedan byttes brädfodringen utanför magasintrappan ut. Då såg man sannerligen hur brant den trappan är och hur tidens tand nött på virket som utgör trappan. Även ett spindelnät hängde där och fladdrade i det tillfälliga vinddraget, fullt av mjöldamm. Tidigare bar upp man upp säckarna med säd för den här trappan, numera använder man en sk elevator som skickar upp spannmålen i rätt fickor för förvaring.
Tiden förändrar arbetet och förutsättningarna för oss.
// Bonnfrua

3 kommentarer:

AnnaKK sa...

Ja, det är ju för väl att åtminstone de allra tyngsta lyften och de håradste sliten inom lantbruket numera kan göras med hjälp av allehanda slags maskiner.

Vad fint spindelnätet är, förresten! :-) Så här års hittar man ju många såna, fast daggvåta, om man går ut med kameran tidigt på morgonen.

Intressant att följa hur potatisskörden fortlöper - jag har just konstaterat att jag faktiskt inte visste exakt hur den går till på det maskinella viset. :-)

HansHB sa...

Flott bilde! Ja, tidene forandrer seg...Vi burde alle bli flinkere til å bruke kroppen når det er et reelt godt valg...ikke heis eller bil...

Lykke til med dine 365! Den 15august har jeg nådd mine 365...og 1.september har jeg 12mnd sammenhengende med bilder hver dag...

Ønsker deg en fin sommerkveld!

annette sa...

Ja, och tur är det väl att förutsättningarna för lantbrukare har förändrats åt det bättre hållet, vad gäller en hel del av de tyngsta arbetsuppgifterna.
Var nog grymt tungt tidigare!

annette