2013-05-05

Enhörning i stallet

De senaste dagarna har det varit näst intill storm här på Slätta! Kanske inte enligt SMHI:s definition, men i verkligheten. Eller nåt i den stilen. Bönderna har ju bearbetat sina åkrar och det har yrt jord runt maskinerna, men det verkar även som om de har efterlämnat sig ett löst lager med damm som vinden har kört runt med precis som den har velat. I små tromber, i stora sjok och i kastbyar där man fått sand bokstavligen ända in i öronen har sand/damm/jord virvlat de senaste dagarna!
 
Idag så var det dags att åka till shettisen Pigge igen. Det har varit ett långt uppehåll över vintern, men nu så är ordningen återställd. Eller vad man nu ska säga. Det konstiga var att Pigge verkar ha krympt över vintern, inte bara "midjemåttet" utan även på höjden... eller är det helt enkelt så att dotera har växt? Hennes kläder tyder på det...
 Shettisen hade inte riktigt tid med att bli riden idag, han tycktes tro att han var anställd som gräsklippare på ackord! Det gällde att beta så mycket som möjligt på kortast tid.
 Frisyren blev något åt "enhörnings-stuket" idag.
Trots (eller kanske tack vare?) det långa uppehållet från hästryggen satt Dottern som en smäck i sadeln. Allt det hon lärt sig fanns kvar och ridstunden blev lång...
Men vad gör väl det när solen skiner och vinden faktiskt hade en tendens till att vara ljummen???
 
Syrenknoppar, det finns hopp om våren!!!

3 kommentarer:

Elisabeth Källblad sa...

Snart har hon nog helt vuxit ur Pigge... Men kul ni kommit igång igen. :)
Jättefin bild på syrenen, den andas hopp!

AnnaKK sa...

Hejsan!

Så kul att ridningen har återupptagits igen. :-)

Jag har befunnit mej vid kusten delar av helgen, och där var det blåsigt - men trevligt nog så var vinden inte alls isande kall som jag hade trott, utan nästan lite ljummen. Här hemma är det lä för det mesta, och idag har temperaturen krupit upp över 20 grader. Härligt!!! :-D Man ser nästan med blotta ögat hur det spirar och växer för var dag nu. Men det är ju väldigt torrt... Skulle säkert inte skada med ett ganska långt ihållande regn nu. <:-)

Vi fick hem våra bin igårkväll. Spännande att kolla in vad de har för sej nu. Jag är helt fascinerad av dem! :-D Nu gäller det bara att lära sej hur de ska skötas - som väl är får vi hjälp av ett proffs. :-)

Ha det gott!!!

annette sa...

Visst var det blåsigt i helgen och lite frös jag allt om benen i piratbyxorna, men det var det värt:)
Visst har tösen växt, det ser även jag, kul att hon kommer ihåg allt även om det är lång tid emellan, kommer nog att bli en kul vår för henne och Pigge!
Har syrenen redan så stora knoppar, letade efter hägg i helgen men jag hittade ingen.
Läcker bild på "knoppen"

Ha det gott och hoppas blodvärdena rättar till sig, tar ju lite tid att fylla på depåerna när dom blivit tömda så pass att Hb är lågt, för Hb är det sista som sjunker, då är reserverna tomma;(

annette