2013-05-19

Hänryckningens tid

Tänk vad snabbt det skiftar! Försommaren är i full gång! Blommorna har fullt sjå med att visa upp sig för oss nu. Det doftar mandel från körsbärsträden, äppelträden har börjat grönska och har en aning av rosa ton, deras blommor har ännu inte öppnat sig här.
 
På åkrarna har spannmålen skjutit upp och rapsen har börjat blomma! Kan det bli ljuvligare???? Jag njuter så det nästan värker i hjärtat. Och till min hjälp för att närstudera all denna prakt har jag ju naturligtvis kameran. Så nu blir det en hel del bilder:
 


 Löjtnantshjärtana i full blom.
 Ett litet bevis på att det blåser här på Slätta.
 
 
Barnen har hunnit "bada i vattenspridaren". Vinterbleka stod de där i sina badkläder, men oj vad roligt de hade! Och vad vinterblekheten beträffar lär den försvinna så småningom även i år!
 Körsbästräden står nu i full blom. Att det kan avra så roligt att plåta dessa blommor, även i år!
 Det här tidiga biggaråträdet ger varje år massor av bär, trots att stammen bara har en halvcirkel kvar med bark!!! Den är helt urgröpt, liksaå den kvarvarnde grenen som liksom bär upp det hela.

Lite leklust i datorn, det är päronträdet som blommar.

5 kommentarer:

Charlotta sa...

Verkligen underbar tid nu. Och du har till och med haft lite tid över för fotoredigering, det är bara att gratta! :D
Hoppas floxen växer upp och får lika vita blommor som körsbärsträden vad det lider.

Ha det gott i pingst!

AnnaKK sa...

Ja, nu går det undan i naturen - och i trädgården! Häromdagen slog plommonträdens blommor ut, och idag har de flesta redan trillat av igen... Det går FÖR fort, tycker jag - om det bara gick så skulle jag dra i bromsen nu!!! <:-)

Trodde mina löjtnants hjärtan hade dukat under av vintern och/eller den sena våren, men nu har de åtminstone kommit upp ur jorden - skönt! De är ju så fina, och jag skulle verkligen sakna dem om de dog ut!! Annars är det en del tomma hål i rabatterna nu efter sådant som aldrig lär växa upp igen... :-I Tråkigast är att en liten söt prydnads-enbuske har blivit alldeles roströd i färgen - så den är det nog bara till att betrakta som stendöd... Några rosor ser inte heller helt pigga ut, men har iallafall fått några små blad.

annette sa...

Ljuvliga bilder, och jag som varit borta nu i tio dagar får känslan av att ha varit borta minst en månad, har hänt så otroligt mycket i naturen på dessa dagar, helt otroligt är det!!
Inte bara på "slätta" det blåser, det gör det även i Portugal;-))

Black Iris sa...

Men, vad roligt att du är tillbaka. Vad roligt att åter igen få se bilder på dina goa "ungar"..

Kram Maidi

Elisabeth Källblad sa...

Ja, nu går det verkligen undan, och det är kul varje år att fota alla nya blommor... även om man gjort det tusen gånger tidigare.
Det ÄR fantastiskt när de kommer efter en kall och kal vinter! :)
Jättefina bilder!