2013-05-26

Violer hos Mor.

I går var vi hemma och firade Mor. Där var även Brorsan med familj och till eftermiddagskaffet kom även mina Morföräldrar. Det var m a  o bara Sytern med familj som saknades. Vädret var riktigt härligt försommarväder så vi var ute och njöt. Jag och kameran tog oss en tur runt trädgården och vi hittade ett flitigt bi bland äppelblommorna.Mamma har många "byttor" med blommor, violerna står på trappan och doftade ljuvligt när man passerade förbi.

Mellan våra söner skiljer det exakt 20 dagar. Här testar de på att brottas på en filt som har varit med på min barndoms husvagnssemestrar till Öland och andra ställen. Måste vara bra kvalitté i den...

Våra små damer (8 månaders skillnad) var lite stillsammare i sina lekar. En repstege passar ju bra som tandem-gunga, eller nåt.
 
När barnen och jag var på hemväg kollade jag av med Maken om han hade tid att "ta kväller" när vi beräknade komma hem vid 20-tiden. Han sådde dill och morötter och ville göra klart innan regnet skulle försämra förutsättningarna för sådden. Ok, bara att acceptera, för det är ju liskom viktiga saker det där för hur resultatet blir i höst.
Vid tio-hugget kom han in och åt, för att sedan gå ut igen! Hallå, lördagkväll!!!
 
Potatisåkern hade visst börjat skifta i grönt, dock inte av blast, så ut med den sk "sladden" för att sabba för ogräset. Alltså jag kan förstå att det är bra om man "rensar" ogräs och det sedan får torka av sol och vind innan det eventuellt kommer regn, men någon måtta får det väl ändå vara????
Jag tror han kom in vid halv två i natt... Jorrå, bönderna har reglerade arbetstider. NOT!!!!!
 


3 kommentarer:

Della sa...

Det låter som ett hårt slit det där.

annette sa...

Kul med kusiner i samma ålder, bra med högtidsdagar som gör att dom får träffas och busa lite;)
Läckra bilder på blommor och bin!!
Din make kanske inte är så pigg idag när han gjort minst två arbetspass igår, och så klagar många på att grönsaker är dyrt;(

Ha det gott!

Charlotta sa...

Om man bara kunde vara säker på att man fick ledigt vid en senare tidpunkt kunde det väl gå an att jobba järnet under en tid. Men risken är nog att dagarna kommer att fyllas med annat när ogräset är omhändertaget. Du får vaka så att han i alla fall inte planerar in extra arbete utan försöker balansera sitt liv så att ni får rå om honom i familjen också.